Heb je het moeilijk om op koude dagen uit je bed te komen? Zakt je goesting om aan de (werk)dag te beginnen samen met het kwik onder nul? Dat snappen we! Een lekker, dampend ontbijt maakt het verschil op een kille ochtend. Check deze 4 heerlijke recepten: voor welk ontbijt loop jij warm?
Je moet het ons niet vertellen, we wéten dat het pijn doet: uit je bed rollen op druilerige dagen. Het Belgische weer maakt het ons in de herfst en winter niet gemakkelijk. De winterdip ligt op de loer – maar hoeft niet te winnen. Het leven is beter na een portie verwennerij. Welk ‘Bordje Behaaglijk’ mag het voor jou zijn?
Bananenpannenkoekjes:
Pannenkoeken zijn sowieso heerlijk. Lekker van smaak – en voor veel mensen ook echte sfeermakers. Wie denkt er bij een pannenkoek niet aan fijne momenten uit de kindertijd? Door er bananenschijfjes in te bakken, maak je een gezonde keuze. Bananen zitten vol vitamine C en vitamine B6 en boosten ons immuunsysteem. Ze geven bovendien zoveel smaak dat extra suiker of siroop als beleg niet hoeft.
Boekweitpap:
De ene bron van eiwitten is de andere niet. Boekweit heeft – net als volkoren granen - een lage glycemische index en houdt je bloedsuiker stabiel. In mensentaal: het voorkomt dat je een uur na je ontbijt alweer razende honger hebt. Boekweit is net zo rijk aan vezels en mineralen als havermout en bovendien van nature glutenvrij. Warme boekweitpap breng je op smaak met noten, stukjes appel of peer en wat kaneel en kardemom. Smullen!
Wafels van cottage cheese:
Cottage cheese (ook wel: hüttenkäse) is een jonge, korrelige kaas die smaakt zoals ricotta maar dan met de helft van de calorieën 😊 Het is een vetarme eiwitbom met veel calcium en weinig lactose. Dé ideale kickstart voor een dag die energie vraagt. Een stapeltje warme cottage cheese wafels (met knapperige korst) is een echte winterse lekkernij. Wafelijzer uit de kast, vleugje vanille in het beslag en genieten!
Havercrumble met appel en kaneel
Haver is een volkoren graansoort die de kans op darmkanker verkleint en je cholesterol verlaagt. Het is een voedzame bron van mineralen zoals magnesium en ijzer. Maar het allerbeste? Het is ontzettend lekker in een ovenschotel met appel, die je kunt combineren met wat yoghurt. Van deze crumble laat je geen kruimel verloren gaan, wedden?! Wat overblijft van het ontbijt is ’s avonds net zo heerlijk als dessert...